گزارش کارآموزی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال بذر کرج
گزارش کارآموزی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال بذر کرج
گزارش کارآموزی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال بذر کرج در152 صفحه ورد قابل ویرایش |
![]() |
دسته بندی | گزارش کار آموزی و کارورزی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 117 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 152 |
گزارش کارآموزی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال بذر کرج در152 صفحه ورد قابل ویرایش
«فهرست مطالب»
عنوان |
شماره صفحه |
تاریخچه |
1 |
بخش تحقیقات سیب زمینی و پیاز |
12 |
قسمت اول: سیب زمینی |
|
مقدمه |
40 |
طبقه بندی |
42 |
گیاه شناسی |
44 |
گلدهی در سیب زمینی |
46 |
طبقه بندی و مراکز پراکنش سیب زمینی |
47 |
عادت رشد |
48 |
سیستم تولید بذر گواهی شده در کانادا |
58 |
آبیاری |
60 |
نیازهای غذایی سیب زمینی |
64 |
زمان برداشت |
73 |
فیزیولوژی پس از برداشت |
77 |
گواهی بذور سیب زمینی |
85 |
هدفهای اصلاحی سیب زمینی |
86 |
طرح در حال اجرا در مؤسسه بررسی سیب زمینی |
101 |
عنوان |
شماره صفحه |
قسمت دوم: پیاز |
|
پیشینه |
145 |
رده بندی گیاهی |
145 |
ترکیب پیاز |
146 |
بو و طعم پیاز |
146 |
ارقام پیاز |
147 |
سطح زیر کشت |
149 |
تولید |
151 |
عملکرد |
152 |
فرایند تولید |
154 |
انبار کردن |
167 |
طرح های در حال اجراء در مؤسسه بر روی پیاز |
169 |
منابع و مأخذ |
177 |
تاریخچه:
تاریخچه تحققات اصلاح نباتات در ایران و تاسیس مؤسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر.
سیر تحول تحقیقات اصلاح نباتات ایران را به طور اختصار می توان به سه دوره تقسیم نمود:
دوره اول:
این دوره با تاسیس مدرسه فلاحت و سپس دانشکده کشاورزی کرج (زیر نظر وزارت کشاورزی) آغاز و 20 سال به طول می انجامد. این دوره بیشترین موانع را در خود داشته است. زیرا برای تغییر روش های قدیمی و دلبستگی های تعصب آمیزی که مالکان و کشاورزان آن زمان در استفاده از روش های قدیمی داشتند نیاز فراوانی به افراد تحصیل کرده و آشنا به کشاورزی نوین بود.
در همین دوره تاسیسات فنی و مزارع آزمایشی مستقلی برای انجام یک سلسله آزمایشات در جنب دانشکده ایجاد شد. از حدود سال 1310 تهیه بذور مرغوب در مزارع آزمایشی باغ فردوس مدرسه عالی فلاحت آغاز شد و در زمینه غلات، حبوبات و سبزیجات و انواع بذر پنبه نمونههائی از کل کشور جمع آوری و در مزارع کاشته و مطالعه گردید.
در آن زمان طبق تقاضای اداره کل فلاحت و صناعت وقت ارقام مختلف چغندر قند نیز از کشورهای آلمان، دانمارک، بلژیک و شوروی سابق جمع آوری و مورد آزمایش قرار گرفت. از اواخر سال 1311 آزمایشات مقدماتی چغندر قند، پنبه، غلات و ازدیاد بذر در مزارع باغ فردوس مدرسه عالی فلاحت شروع و اولین بنگاه اصلاح نباتات ورامین در ایران در سال 1314 در کرج تأسیس گردید که وظیفه اصلی آن اصلاح و تهیه بذر چغندر قند بود. در همان تاریخ مقدمات اصلاح و تهیه بذر غلات نیز در کرج فراهم شد. در اواخر سال 1315 در ورامین بعنوان یکی از مناطق مهم پنبه خیز کشور بنگاه اصلاح نباتات تاسیس و نسبت به تهیه بذر الیت پنبه و همچنین انواع گندم اقدام نمود.
دوره دوم:
این دوره تقریبا با خاتمه جنگ جهانی دوم آغاز و تاسیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در سال 1339 ادامه یافت. در واقع این دوره با آغاز پیدایش و گسترش سریع روش ها و ابزار کشاورزی نوین در کشورهای پیشرفته شروع گردید. این دوره را می توان دوران آمادگی و تلاش کادر متخصص و مرحله اصلاح بذر و نهال نامید. در این دوره بسیاری از متخصصین تحصیل کرده کشاورزی در جهت رفع وضع نابسامان بذر و نهال در کشور اقدام به انجام یک رشته مطالعات و آزمایشات مقدماتی نمودند. این امر ابتدا در مراکز اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج و ورامین که امکانات بهتری داشتند آغاز شد.
از سال 1325 تحقیقات باغبانی نیز با جمع آوری گونههای مختلفی از میوه جات سردسیری داخلی و خارجی و احداث باغ کلکسیون در کرج آغاز شد. این امر در مورد مرکبات در شمال و در زمینه خرما در جنوب انجام گردید.