بررسی خواص درمانی چشمه های آبگرم شهرستان سرعین و نقش آن در توسعه گردشگری سلامت
بررسی خواص درمانی چشمه های آبگرم شهرستان سرعین و نقش آن در توسعه گردشگری سلامت در استان اردبیل
مقاله بررسی خواص درمانی چشمه های آبگرم شهرستان سرعین و نقش آن در توسعه گردشگری سلامت در استان اردبیل |
![]() |
دسته بندی | مقاله |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 37 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 15 |
مقاله بررسی خواص درمانی چشمه های آبگرم شهرستان سرعین و نقش آن در توسعه گردشگری سلامت در استان اردبیل
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی خواص درمانی چشمه های آبگرم شهرستان سرعین و نقش آن در توسعه گردشگری سلامت در استان اردبیل میباشد. پژوهش حاضر از نوع همبستگی بوده و جامعة آماری این پژوهش را کلیه گردشگران که در سال 94-93 به اردبیل و سرعین جهت گردشگری مسافرت کرده اند و همچنین افراد و اهالی بومی منطقه تشکیل داده اند. در پژوهش حاضر از بین کلیه جامعه آماری تعداد 100 نفر برای نمونه گیری بصورت تصادفی انتخاب شده است. داده های این پژوهش بصورت کتابخانه ای و میدانی گردآوری شده است. ابتدا منابع و مقالات مرتبط با طرح، مطالعه شده سپس با مراجعه به مراکز علمی و پژوهشی و دستگاههای اجرایی مرتبط با موضوع و سازمانهای آب منطقه ای ، میراث فرهنگی و گردشگری استان نسبت به گردآوری اطلاعات تکمیلی پرداخته شد. همچنین از سایتهای مرتبط اینترنتی نیز جهت اطلاع از آخرین یافته های مربوطه استفاده شده است.جهت تجزیه تحلیل داده ها با بررسی اسناد و برداشتهای میدانی به شناسایی قابلیتها و محدودیتهای منطقه پرداخته شده و اطلاعات و آمار جهت تجزیه و تحلیل نهایی و در راستای اهداف تحقیق مورد استفاده قرار گرفته اند.چشمه های آبگرم شهرستان سرعین دارای خواص درمانی متنوعی هستند. بخش اعظم چشمه ها مورد استفاده استحمام آرامبخش و درمان دردهای مفصلی و رماتیسم کاربرد دارند. توان گردشگری شهرستان سرعین از سطح ملی برخوردار است. چشمه های آب گرم در گردشگری سلامت در شهرستان سرعین تاثیر دارد و این امر باعث بهبود توسعه و افزایش درآمد ساکنین می گردد.
کلمات کلیدی: چشمه های آبگرم - گردشگری سلامت- خواص درمانی- اردبیل- سرعین
مقدمه
یکی از موضوعات بسیار مهم در سراسر جهان بمنظور کسب اعتبار جهانی، تبلیغات با هزینه اندک، یافتن کانالهای جدید درآمدزایی، ایجاد کسب و کار و بسترهای شغلی برای نیروی اجتماعی و دستیابی به اقتدار و ثبات ملی و بینالمللی در عرصههای مختلف، توجه به موضوع گردشگری است (محرمزاده، 1388).
صنعت گردشگری در سراسر دنیا به ویژه در کشورهای در حال توسعه که منابع دیگر اقتصادی مانند تولید یا استخراج منابع طبیعی را ندارند، بسیار مورد توجه است. با وجود این، فرصت استفاده از این منبع درآمدی برای تمامی کشورها مساوی است. امروزه ورزش نیز یکی از صنایع بزرگ و مهم در دنیاست و افراد بسیاری در سرتاسر جهان در آن اشتغال دارند. صنعت توریسم یکی از مهم ترین بخشهای اقتصادی جهان است که در سالهای اخیر رشد فزاینده ای یافته است. این صنعت با بیش از 760 میلیون گردشگر و حدود 622 میلیارد دلار درآمد در سال 2004 و بیش از 700 میلیارد دلار در سال 2006 حدود 10 درصد تولید ناخالص جهان را به خود اختصاص داده است سازمان جهانی توریسم همچنین پیش بینی کرده است که تا سال 2020 میلادی ، جمیعت توریست های جهان به یک میلیارد نفر و درآمد حاصله به 6/1 تیرلیون دلار بالغ شود.
ارزیابی توان طبیعی هر منطقه از جمله راهکارهای اساسی برای برنامه ریزی های صحیح در زمینه مدیریت گردشگری ، مبتنی بر یک گرایش به بهره گیری از طبیعت است. که امروزه از آن به عنوان اکوتوریسم یاد می شود. اکوتوریسم مفهومی است که از یک سو باعث یک ارتباط متقابل و هماهنگ با طبیعت گشته و از سوی دیگر عاملی جهت حفظ محیط زیست می باشد. توسعه اکوتوریسم بیشتر به موضوعاتی اشاره میکند که در راستای اهداف توسعه پایدار قرار دارد. امروزه صنعت گردشگری در دنیا به عنوان یکی از منابع پردرآمد محسوب میگردد از این رو مورد توجه بیشتر کشورها قرار گرفته است.