بررسی تاثیربازارگرایی(MO) بر عملکرد تجاری شرکت با رویکرد مدیریت کیفیت فراگیر (TQM)، در صنعت مواد غذایی
بررسی تاثیربازارگرایی(MO) بر عملکرد تجاری شرکت با رویکرد
مدیریت کیفیت فراگیر (TQM)، در صنعت مواد¬غذایی در استان چهار¬محال
وبختیاری
مقاله بررسی تاثیربازارگرایی(MO) بر عملکرد تجاری شرکت با رویکرد مدیریت کیفیت فراگیر (TQM)، در صنعت مواد غذایی در استان چهار محال وبختیاری |
![]() |
دسته بندی | مدیریت |
فرمت فایل | word |
حجم فایل | 49 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 29 |
مقاله بررسی تاثیربازارگرایی(MO) بر عملکرد تجاری شرکت با رویکرد مدیریت کیفیت فراگیر (TQM)،
در صنعت مواد غذایی در استان چهار محال وبختیاری
چکیده
تا کنون تحقیقات بسیاری دررابطه با تاثیر بازارگرایی بر عملکردکسب وکار شرکتها انجام شده، که نتایج آنها منجر به گرایش افراطی شرکتها به بازار و خارج شرکت، بدون توجه به عوامل درونی شرکت و محصول خود میباشد. این مقاله به بررسی تاثیر بازارگرایی بر عملکرد تجاری با رویکرد مدیریت کیفیت فراگیر میپردازد. لذا هدف آن پیشنهاد یک الگوی نظری در جهت توجه همزمان شرکتها به عوامل درونی شرکت، از جمله محصول و عوامل بیرونی من جمله بازار است و همچنین میتواند الگویی مناسب برای استفاده در صنایع مختلف کشور باشد. این تحقیق از نظر روش، توصیفی– پیمایشی مبتنی بر همبستگی میباشد. شرکتهای فعال در صنعت مواد غذایی در استان چهارمحال و بختیاری بهعنوان جامعه آماری تحقیق در نظر گرفته شدهاند. در راستای هدف تحقیق، با تلفیق عناصر بازارگرایی و مدیریت کیفیت فراگیر و با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری، الگویی در چارچوب یک مدل مفهومی، ارائه میشود. این مدل توسعه مدل مدیریت کیفیت فراگیر، با تلفیق آن با عناصر بازارگرایی است بنابراین استفاده از آن یک رویکرد تلفیقی برای استراتژی تجارت است.
نتایج حاصل از بررسی فرضیات این تحقیق نشان میدهد، تاثیر غیرمستقیم بازارگرایی و با حضور فعالیتهای مدیریت کیفیت فراگیر، از تاثیر مستقیم آن برعملکرد کسب و کاردر شرکتهای مورد بررسی بیشتراست. همچنین بر اساس نتایج این تحقیق، فعالیتهای صرف بازارگرایی، برخلاف بسیاری از تحقیقات دیگر در این زمینه، تاثیری بر عملکرد کسب وکار ندارد. بنابراین فعالیتهای بازارگرایی تنها با حضور سیستم مدیریت کیفیت فراگیر منجر به بهبود عملکرد کسب و کار خواهد شد.
واژگان کلیدی: بازارگرایی ، مدیریت کیفیت فراگیر ، عملکرد کسب وکـار
1- مقدمه
امروزه کیفیت یک لغت شناخته شده در سراسر جهان است و بهشدت موردتوجه مشتریان قرار گرفته است، چرا که مشتریان به کیفیت بیش از گذشته اهمیت میدهند، واز محصولاتی استقبال میکنند که بیشترین رضایت را در آنها ایجاد نماید، بدینوسیله سازمانها، ساختار تشکیلاتی خود را بر اساس مشتریگرایی تغییر دادهاند و کیفیت را مساوی ارضای نیاز مشتریان خود تعریف نمودند.
همانطور که میدانیم موفقیت شرکتها و مؤسسات امروزی در گرو شناخت هر چه بیشتر از مشتریان و رقبا و سایر عوامل تأثیرگذار بر بازار است. نیازها و خواستهای مشتریان همواره درحال تغییرهستند و تنها در صورت شناخت این تغییرات است که شرکت میتواند موفق شود. از طرفی رقبا نیز به دنبال جذب مشتریان بیشتر برای خود هستند و در این راه از هیچ کوششی چشمپوشی نخواهند کرد. همچنین تغییر شرایط بازار و قوانین حاکم بر آن مانند تغییرات تکنولوژیک، قوانین و ... هم میتواند موفقیت مؤسسات را در یک بازار تحت تأثیر خود قرار دهد و شناخت و پیشبینی این عوامل و ارائه راهکار مناسب در برخورد با آنها نقش کلیدی در موفقیت مؤسسه در بازار هدف بازی خواهد کرد. از این رو گرایش به بازار و نیازهای مشتریان اولین ویژگی بازاریابی جدید است. در بازارگرایی رضایت مشتریان هسته فعالیت شرکت را تشکیل میدهد و کلیه فعالیتهای شرکت باید در راستای ارضای نیازهای مشتریان باشد.[9، ص7 ]
Market Orientation - [1]
Total Quality Management - [2]
Bussiness Performanc - [3]